Μη Χειρουργικές Υπηρεσίες


Μη επεμβατικές θεραπείες για ανανέωση της εμφάνισής σας με ανώδυνο τρόπο και θεαματικά αποτελέσματα, από τον πλαστικό χειρουργό Κωσταντή Σιαφάκα στα Ιωάννινα.  ​

PolyFiber Lifting

Η νέα ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος Face Lifting χωρίς νυστέρι. Χρησιμοποιούνται ίνες πολυγαλακτικού, με άμεσα ορατό αποτέλεσμα, το οποίο διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Η διαδικασία γίνεται στο χώρο του ιατρείου, χωρίς να απαιτείται γενική αναισθησία και η ενδιαφερόμενη επιστρέφει αμέσως στις κοινωνικές και επαγγελματικές της υποχρεώσεις, χωρίς κανένα πρόβλημα.


Πρόκειται για μια νέα θεραπεία διόρθωσης της χάλασης του προσώπου, κατά την οποία η τοποθέτηση των ινών πολυγαλακτικού σε σωστά επιλεγμένα σημεία, δημιουργεί μία εσωτερική στήριξη στο δέρμα, η οποία ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο με τη σταδιακή αντικατάσταση των ινών αυτών από νεοπαραγόμενες ίνες κολλαγόνου.

Botox

Η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α είναι μία πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται ευρέως στην αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης, αποτελώντας τη δημοφιλέστερη αισθητική παρέμβαση. Εφαρμόζεται ως επί το πλείστον στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και στο πόδι της χήνας γύρω από τα μάτια, με θεαματικά αποτελέσματα, δίνοντας στο πρόσωπο εικόνα ξεκούρασης, νεανικότητας, ζωντάνιας και φρεσκάδας. Διαρκεί 4-6 μήνες.


Υπάρχει πλήθος ακόμη περιοχών εφαρμογής, βελτιώνοντας το οβάλ του προσώπου, συμβάλλοντας στην άμβλυνση των περιστοματικών ρυτίδων, μειώνοντας τις οριζόντιες ρυτίδες και το σπασμό του μυώδους πλατύσματος στην περιοχή του τραχήλου και δίνοντας νεανική όψη στο μπούστο.


Είναι αποτελεσματικό ακόμη, στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας της μασχαλιαίας χώρας, των παλαμών και των πελμάτων, ενώ επιπλέον οι κεφαλαλγίες μυϊκής τάσης μειώνονται σημαντικά.

Υαλουρονικό οξύ και Ενέσιμα Εμφυτεύματα

Τα γνωστά πια σε όλους μας fillers, με πιο αντιπροσωπευτικό το υαλουρονικό οξύ που παράγεται σήμερα στη χημική βιομηχανία και αποτελεί ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος.


Διασταυρωμένο χρησιμοποιείται αναλόγως της συγκέντρωσής του για γέμισμα ρυτίδων (όπως ρινοπαρειακών, καπνιστού, μεσοφρύου, κ.ά.) ή αύξηση όγκου (όπως ζυγωματικών, πώγωνος, χειλέων, κ.α.), αλλάζοντας τις φόρμες του προσώπου και την υφή του δέρματός του, προσδίδοντάς του πιο νεανικά χαρακτηριστικά.


Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν 8-12 μήνες.

Μεσοθεραπεία

Με την τεχνική αυτή γίνεται έγχυση με πολύ λεπτές βελόνες, κατάλληλου κοκτέιλ ουσιών μέσα στο δέρμα, πετυχαίνοντας έντονη ενυδάτωση, άμβλυνση των ρυτίδων, σύσφιξη, αύξηση της σφριγηλότητας, λάμψη, αντιοξείδωση, αναγέννηση των ινοβλαστών και σταδιακή επαναφορά του δέρματος σε πρωιμότερη λειτουργική κατάσταση.


Εκτός από την ετερόλογη μεσοθεραπεία, υπάρχει και η αυτόλογη που γίνεται με πλάσμα της ίδιας της ενδιαφερόμενης. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια, καθώς και στο σώμα για λιποδιάλυση, σύσφιξη, αντιμετώπιση κυτταρίτιδας.

Fractional Laser

Μια επαναστατική θεραπεία, όπου η ακτίνα του laser αφού διαχωρισθεί σε πάμπολλες λεπτές δέσμες, δημιουργεί μικροσκοπικές στήλες μέσα στο δέρμα, προκαλώντας ουσιαστική ανάπλαση και αναδόμηση του κολλαγόνου.


Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ρυτίδων, αναζωογονεί και συσφίγγει το δέρμα, δίνει στο πρόσωπο πιο νεανική όψη κάνοντάς το πιο λείο, λαμπερό, ελαστικό, σφριγηλό, αντιμετωπίζει ραγάδες, πανάδες, κηλίδες, ουλές μετεγχειρητικές ή ακμής. Σημαντικό του πλεονέκτημα η μείωση του χρόνου αποθεραπείας.

Micro-Needling

Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου με μηχανικό ερεθισμό, μειώνοντας αισθητά τα σημάδια της ακμής, τις ρυτίδες, τις δυσχρωμίες, βελτιώνει τις ραγάδες, την κυτταρίτιδα και αποκαθιστά την ελαστικότητα του δέρματος.

Ευρυαγγείες

Πρόκειται για πολύ μικρά διευρυμένα τριχοειδή αγγεία στο δέρμα, που εμφανίζονται συνήθως στις περιοχές του προσώπου και των κάτω άκρων. Η θεραπεία ευρυαγγειών των ποδιών γίνεται κυρίως με σκληροθεραπεία, ενώ του προσώπου με Laser.

Κηλίδες

Εμφανίζονται σε περιοχές του δέρματος όπου η μελανίνη είναι αυξημένη. Η θεραπεία γίνεται με ειδικά Lasers. Προτιμάται η αντιμετώπισή τους κατά τους χειμερινούς μήνες και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.

Λιποδιάλυση με βελόνες

Προσφέρει οριστική λύση στη τοπική συσσώρευση λίπους και βελτιώνει την εικόνα της κυτταρίτιδας. Μέσω βελόνων διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης και ειδικής συχνότητας, το οποίο αλλάζει την πολικότητα της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων, έχοντας ως αποτέλεσμα τη διάλυση του λίπους. Αποτέλεσμα άμεσο, χωρίς τομές ή ουλές.

Κυτταρίτιδα

Η δημιουργία της οφείλεται κυρίως στην ανομοιογενή εναπόθεση λίπους όπως και στην κατακράτηση υγρών, με συνέπεια το δέρμα να παρουσιάζει την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η έγχυση ειδικών ουσιών με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας σε συνδυασμό με τη λιποδιάλυση με βελόνες και micro-needling, προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα.​​​​​​​

Ραγάδες

Είναι δερματικές ουλές με επιδερμιδική ατροφία. Η αντιμετώπισή τους με Fractional Laser ή micro-needling μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με τη μέθοδο Platelet-Rich Plasma (PRP), βελτιώνει σημαντικά την όψη και υφή τους.​​​​​​​

Αποτρίχωση με LASER Alexandrite 755nm.

Η συμπυκνωμένη δέσμη μονοχρωματικού φωτός που χρησιμοποιείται, απορροφάται μόνο από τη μελανίνη του στελέχους και του βολβού της τρίχας, καταστρέφοντάς τα επιλεκτικά χωρίς να επηρεάζει το δέρμα. Παράμετροι όπως η ενέργεια και η διάρκεια παλμού εξατομικεύονται για να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα.​​​​​​​